Jeg begynte å gravere i 2000 / 2001.

Jeg har alltid beundret graveringer på våpen, og ønsket å prøve selv. Jeg leste litt om emnet og søkte meg rundt på internett.

Jeg kjøpte en Air Chasing Graver fra Steve Lindsay i september 2000, men hadde ikke noe særlig tid til å sette meg ned for å lære før i april 2001. Jeg begynte å trene på kobberplater før jeg begynte på knivblader kort tid etterpå.

Det var mye mer morsomt og gravere på knivblader, siden de kunne brukes hvis de ble brukbare. Etter en stund kom det noen som ville kjøpe et knivblad fra meg. Du kan tro jeg var stolt når jeg sto der med penger i hånden fra mitt første salg.
....etter hvert kom det flere som ville kjøpe.....

Jeg er selvlært. Jeg leste noen engelske bøker om gravering, fant en del informasjon på internett, og ellers jobbet etter prøve og feile metoden. Jeg fikk noen gode råd fra andre gravører jeg møtte både på internett og i det virkelige liv. Jeg har alltid vært glad i å tegne, og har brukt mye av disse kunnskapene i graveringen. Jeg tegner hvert eneste mønster direkte på objektet for hånd, slik at det er ingen som blir helt like.

Knivblader er det jeg graverer mest av. Navn, motiver og akantus er favorittene. Det er mange som ønsker akantus på bladet til bunadskniven. Populære gaver til jaktkompisene er blad med jakt/dyremotiv. Ellers så går det an å gravere på det meste. Jeg har for eksempel gravert på en motorsag, deksel på en snøskuter, motordel til en motorsykkel. Da min motorkunnskap ikke er helt på topp kan jeg ikke forklare hva delene er til. :)

Sølv har jeg også gravert mye på, mest smykker jeg lager, men også en og annen knivholk for andre.

Det som ikke er så greit å gravere på er fryktelig hardt stål, som for eksempel slikt stål som er i eggen på kniver, eller slikt stål som er utenpå ståltermoser (!). Det går, men det er noe herk, tar lang tid og blir ikke like pent synes jeg, så det ligger jeg som regel langt unna..

Galleri gravering